جهش طلای جهانی و اخبار منفی عامل نوسان بازار ارز

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان با بیان این که جهش طلای جهانی و اخبار منفی عامل نوسان بازار ارز است، گفت: حباب‌های سنگین قیمت در بازار ارز و طلا بیانگر آن است که نباید وارد فضاسازی‌هایی شد که به نفع سوداگران است؛ چراکه با فروکش کردن هیجاناتی که عمدتا ریشه اقتصادی ندارد و سیاسی است خریداران خرد سکه و ارز دچار زیان می‌شوند

به گزارش صدای بورس،محمد واعظ، استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان و تحلیلگر اقتصادی در خصوص نوسان‌های اخیر نرخ ارز گفت: افزایش نرخ ارز ناشی از عوامل مختلفی است که بخشی از آن به رشد قیمت جهانی طلا بازمی‌گردد و بخش دیگری نیز به دلیل اخبار سیاسی است که فضا را برای افزایش نرخ شائبه آلود کرده است.

وی در این باره خاطر نشان کرد: در مواردی که زمینه‌هایی برای افزایش نرخ البته به صورت هیجانی و مقطعی آماده می‌شود برخی به دنبال سوداگری هر چه بیشتر در بازار ارز هستند تا با جریان سازی‌هایی مثل افزایش تقاضای ارز بخصوص در زمانی که نرخ طلا به واسطه مسائل و تنش‌های جهانی و تصمیم گیری‌های فدرال رزرو افزایش یافته بازار ارز را پرنوسان کنند.

واعظ در ادامه بحث یادآور شد: حباب‌های سنگین قیمت در بازار ارز و طلا بیانگر آن است که نباید وارد فضاسازی‌هایی شد که به نفع سوداگران است؛ چراکه با فروکش کردن هیجاناتی که عمدتا ریشه اقتصادی ندارد و سیاسی است خریداران خرد سکه و ارز دچار زیان می‌شوند و سوداگرانی که راه‌های کسب سود را با هیجانی کردن فضا می‌شناسند برنده اصلی این عرصه هستند.

این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: تداوم سیاست‌های تثبیت اقتصادی موضوع بسیار مهمی است که دست اندرکاران از جمله بانک مرکزی باید همچنان آن را دنبال کنند؛ چراکه تثبیت در اقتصاد در نرخ طلا و سکه به خودی خود زمینه ساز ثبات در بازار و نرخ ارز به شمار می‌رود.

منبع:ایسنا

کد خبر 493518

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • یک بام و دو هوا طلا در بازار

    یک بام و دو هوا طلا در بازار

    قیمت طلا و سکه روز چهارشنبه روند متوازنی نداشت. قیمت طلا و برخی قطعات سکه متاثر از افزایش اونس جهانی طلا و رشد محدود دلار صعودی، اما سکه بهار کاهشی شد. برخی معامله‌گران معتقدند روند بازار طلا در مسیر اصلاح قرار گرفته است.

  • پافشاری بانک مرکزی بر اجرای سیاست‌های غلط

    پافشاری بانک مرکزی بر اجرای سیاست‌های غلط

    یک مدیر اسبق نظام بانکی با تاکید بر ضرورت اصلاح روش‌های سیاستگذاری بانک مرکزی در بازار ارز، به اختیارات بی‌سابقه این بانک در بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: اگر بانک مرکزی ادعا دارد که بازار ارز را تحت کنترل داشته، منابع ارزی کافی است، فروش نفت خوب بوده و خزانه هم پر است؛ پس چرا سیاستگذاری درست نیست که حاصلش ارز چندنرخی شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 11 =