دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

شگفتی قمر مشتری در تصاویر کاوشگر ناسا

شگفتی قمر مشتری در تصاویر کاوشگر ناسا
کاوشگر ناسا مناظر شگفت انگیزی از قمر آتشفشانی مشتری به ثبت رسانده که زمینه بررسی بیشتر دانشمندان درباره این قمر مرموز را فراهم می‌آورد.
کد خبر : 906850

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری به نقل از اسپیس، کاوشگر جونو سازمان هوانوردی و فضایی ایالات متحده آمریکا، ناسا به تازگی تصاویری از «آیو»، قمر سیاره مشتری به ثبت رسانده است.

آیو مملو از آتشفشان است و تاکنون تنها تعدادی از آنها کشف شده‌اند.

گالیله گانیمد، ستاره شناس ایتالیایی، قمر‌های کالیستو، اروپا و آیو را در سال ۱۶۱۰ کشف کرد و دلیل نام‌گذاری این سه قمر به عنوان قمر‌های گالیله را نیز اینطور توضیح می‌دهد که در ۴۰۰ سال گذشته به لطف تلسکوپ‌های بهبودیافته و تصاویر نزدیک گرفته شده توسط فضاپیما‌های مختلف مانند مدارگرد جونو، چیز‌های زیادی درباره این اجرام عجیب و غریب به دست آمده است.

جونو اخیراً دو پرواز نزدیک از آیو، فعال‌ترین جرم آتشفشانی منظومه شمسی، انجام داده و داده‌های به دست آمده از این بررسی نزدیک دانشمندان را شگفت‌زده کرده است.

اسکات بولتون، محقق اصلی مدارگرد جونو، در بیانیه ناسا توضیح می‌دهد، آیو مملو از آتش‌فشان‌هایی است که تنها تعداد اندکی از آنها کشف شده است.

تصاویر جونو از آیو حاوی جزئیات فوق‌العاده‌ای از فعالیت‌های زمین‌شناسی و آتشفشانی این قمر است. آیو از جمله قمر‌های مشهور و مهم سیاره مشتری است که دارای فعالیت‌های زمین‌شناسی فراوان و غنی از آتشفشان‌های فعال است. تصاویر به دست آمده توسط مدارگرد جونو، امکان مشاهده دقیق فرایند‌ها و پدیده‌های آتشفشانی این قمر را فراهم می‌آورد و به دانشمندان این امکان را می‌دهد تا عمیق‌تر بر روی این موضوع پژوهش کرده و شناخت بیشتری از این قمر فراهم آورند. به دلیل فعالیت‌های آتشفشانی و زمین‌شناسی چشمگیر ایو، ارسال تصاویر و داده‌های مربوط به آن تأثیر بسزایی بر درک پژوهشگران از این قرم و سیاره مشتری دارد.

بولتون همچنین شرح می‌دهد: در جدیدترین پرواز جونو به قمر آتش‌فشانی مشتری نما‌های نزدیک و اطلاعات دیگری از یک دریاچه گدازه‌ای به طول ۲۰۰ کیلومتر به دست آمده است. انعکاس تصاویری که ابزار‌های جونو از این دریاچه ثبت کردند، نشان می‌دهد که بخش‌هایی از سطح آیو مانند شیشه صاف است و یادآور شیشه‌های ابسیدین آتشفشانی روی زمین است.

جونو در طی دو پرواز که در دسامبر سال ۲۰۲۳ و فوریه سال جادی میلادی انجام داد به حدود ۱۵۰۰ کیلومتری از سطح آیو رسید و اعضای تیم این ماموریت، داده‌های به دست آمده از این پرواز را در قالب یک انیمیشن پردازش کردند و خروجی خیره‌کننده‌ای از قمر آتشفشانی سیاره مشتری را به دست آوردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته