چگونه بفهمیم کامپیوترمان از هوش مصنوعی پشتیبانی می‌کند؟

دل راهنمایی را در وب‌سایت خود منتشر کرده است که کمک می‌کند تا بفهمیم کامپیوتر ویندوز 11 ما به NPU مجهز است یا خیر.

به‌گزارش تک‌ناک، اگر به‌تازگی کامپیوتر ویندوزی خریده‌اید و کنجکاو هستید که آیا آن «کامپیوتر هوش مصنوعی» به‌حساب می‌آید یا خیر، شرکت دل به پرسش شما پاسخ‌ می‌دهد. این شرکت صفحه‌ راهنمایی منتشر کرده است که با جزئیات توضیح می‌دهد چه چیزی باعث می‌شود کامپیوتر ویندوزی به هوش مصنوعی مجهز شود.

نئووین به‌نقل از دل می‌نویسد که سخت‌افزار و نرم‌افزار اختصاصی برای پردازش کارهای مبتنی‌بر هوش مصنوعی با بازدهی بیشتر، کامپیوتر شما را به هوش مصنوعی مجهز می‌کند. اگرچه کامپیوترهای عادی هم می‌توانند با هوش مصنوعی کار کنند، سخت‌افزارهای شتاب‌دهنده‌ ویژه این فرایند را بهینه‌سازی می‌کنند و باعث مصرف کمتر انرژی می‌شوند. این سخت‌افزار ویژه واحد پردازش عصبی (Neural Processing Unit) یا به‌اختصار NPU نامیده می‌شود.

واحدهای پردازش عصبی برای مدیریت محاسبات پیچیده‌ موردنیاز الگوریتم‌های یادگیری عمیق بهینه‌سازی شده‌اند. این بهینه‌سازی باعث می‌شود NPUها در پردازش کارهای هوش مصنوعی نظیر پردازش زبان طبیعی و تحلیل تصویر بسیار کارآمد باشند. واحد پردازش عصبی در پردازنده‌ مرکزی (CPU) ادغام شده است و یکی از معیارهای عملکرد NPU، ترا عملیات بر ثانیه (TOPS) است.

ویندوز ۱۱ برای پردازش Windows Studio Effects که شامل محوکردن پس‌زمینه، اصلاح تماس چشمی، قاب‌بندی خودکار و فوکوس صدا می‌شود، به NPU اختصاصی نیاز دارد. بااین‌حال به‌لطف پیشرفت‌های اخیر ویندوز ۱۱، فوکوس صدا به‌زودی روی همه سیستم‌ها در‌دسترس قرار خواهد گرفت. همچنین، برای استفاده از ویژگی‌های آینده نسل بعدی ویندوز ۱۱ مانند «اکسپلورر هوش مصنوعی»، به NPU نیاز خواهید داشت.

از‌نظر کارایی، دل می‌گوید کامپیوترهایش که با جدیدترین پردازنده‌های Core Ultra اینتل کار می‌کنند، با انتقال وظایف قاب‌بندی خودکار و محو‌کردن پس‌زمینه و ردیابی چشم از CPU به NPU، تا ۳۸ درصد بیشتر در طول تماس‌های زوم در مصرف باتری صرفه‌جویی می‌کنند.

واحدهای پردازش عصبی اختصاصی را می‌توان در کامپیوترهای مجهز به برخی از پردازنده‌های نسل چهاردهم اینتل و سری‌های ۷۰۰۰ و ۸۰۰۰ رایزن AMD و اسنپدراگون 8cx نسل ۲ یا اسنپدراگون X Elite و جدیدتر کوالکام یافت. برای بررسی اینکه کامپیوتر شما از NPU بهره می‌برد یا خیر، Task Manager را راه‌اندازی کنید و به تب Performance بروید. در کامپیوترهای پشتیبانی‌شده عبارت «NPU 0» در‌کنار CPU، حافظه رم، فضای ذخیره‌سازی، شبکه و GPU درج شده است.

به‌عنوان راه‌حل جایگزین، می‌توانید به Device Manager بروید و به‌دنبال Intel AI Boost (روی سیستم‌های اینتل) یا AMD IPU Device (روی سیستم‌های AMD) بگردید. اگر این دستگاه‌ها را مشاهده نمی‌کنید، ممکن است به دانلود درایورها از وب‌سایت سازنده نیاز داشته باشید. کامپیوترهای مجهز به تراشه‌های کوالکام، درایورهای NPU خود را به‌صورت پیش‌فرض نصب کرده‌اند و ازطریق به‌روزرسانی ویندوز دردسترس هستند.

اطلاعات بیشتر درباره‌ کامپیوترهای مجهز به هوش مصنوعی را می‌توانید در وب‌سایت رسمی دل پیدا کنید. نکته جالب این است که اینتل اخیراً مطلبی مشابه منتشر کرده است و تأیید می‌کند که در‌صورتی کامپیوتری «کامپیوتر هوش مصنوعی» به‌حساب می‌آید که NPU و سیستم Copilot با کلید فیزیکی اختصاصی آن را داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.