اخبار اقتصادی

بیمه/معافیت بیمه‌ای برخی کارگران ساختمانی/معافیت مددجویان کمیته امداد از پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی

هیأت وزیران در جلسه ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ به پیشنهاد شماره ۱۷۸۴۵۵ مورخ ۲۸ آبان ۱۴۰۲ وزارت کشور، کارگرانی که در ساخت مساجد و حسینیه‌ها، امکان فرهنگی، سینماها و… فعالیت دارند از پرداخت حق بیمه معاف هستند.

بیمه/معافیت بیمه‌ای برخی کارگران ساختمانی/معافیت مددجویان کمیته امداد از پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر،هیأت وزیران در جلسه ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ به پیشنهاد شماره ۱۷۸۴۵۵ مورخ ۲۸ آبان ۱۴۰۲ وزارت کشور، کارگرانی که در ساخت مساجد و حسینیه‌ها، امکان فرهنگی، سینماها و… فعالیت دارند از پرداخت حق بیمه معاف هستند.برای اطلاعات بیشتر با اندیشه معاصر همراه باشید.

بر اساس مصوبه هیات دولت

افرادی که تحت پوشش یکی از نهادهای حمایتی هستند و افرادی که به عنوان سرپرست خانوار تحت پوشش نهادهای حمایتی نبوده ولی مطابق اعلام وزارت در دهک (۱) درآمدی قرار می گیرند از پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایی معاف می شوند.

معافیت بیمه‌ای برخی کارگران ساختمانی

معافیت بیمه‌ای برخی کارگران ساختمانی

هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۲٫۱۱٫۲۹ به پیشنهاد وزارت کشور با همکاری وزارتخانه های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و امور اقتصادی و دارایی کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و تبصره (۴) الحاقی به بند (الف) ماده (۵) قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی مصوب ۱۴۰۲ آیین نامه اجرایی تبصره مذکور را به شرح زیر تصویب کرد:

آیین نامه اجرایی تبصره (۴) الحاقی به بند (الف) ماده (۵) قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی

ماده ۱:در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:

۲. قانون: قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی مصوب ۱۳۸۴ با اصلاحات بعدی آن

۲. پروانه ساختمانی: مجوزی که بابت ایجاد توسعه احداث و یا افزایش تراکم ساختمان تخریب و نوسازی بنا و تعمیرات اساسی توسط مراجع ذی ربط صادر میشود.

۳. نهادهای حمایتی: کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور

۴. سازمان: سازمان تأمین اجتماعی

۵. وزارت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

۶. مشمولین

الف – افرادی که تحت پوشش یکی از نهادهای حمایتی هستند.

ب- افرادی که به عنوان سرپرست خانوار تحت پوشش نهادهای حمایتی نبوده ولی مطابق اعلام وزارت در دهک (۱) درآمدی قرار می گیرند.

ماده ۲. مشمولین این آیین نامه باید درخواست صدور پروانه ساختمانی خود را جهت معافیت از پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایی به همراه مستندات مربوط به نهادهای حمایتی یا واحدهای اجرایی استانی و شهرستانی وزارت ارائه نمایند. نهادهای حمایتی با واحدهای اجرایی وزارت مکلفند ظرف یک هفته از تاریخ وصول درخواست متقاضی و احراز شرایط استحقاق متقاضی برای برخورداری از معافیت یادشده را به سازمان اعلام نمایند.

تبصره – استفاده از مزایای این آیین نامه توسط مشمولین صرفاً یک مرتبه برای یک واحد خواهد بود.

ماده ۳. نهادهای حمایتی سازمان و وزارت مکلفند ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه امکان تبادل اطلاعات برخط مشمولین ذی ربط را از طریق مرکز ملی تبادل اطلاعات و طبق قانون مدیریت داده ها و اطلاعات ملی مصوب ۱۴۰۱ فراهم نمایند.

تبصره: تا زمان فراهم شدن زیرساختهای فنی لازم جهت تبادل اطلاعات برخط ارسال اطلاعات توسط نهادهای حمایتی و واحدهای اجرایی وزارت به سازمان در قالب لوح فشرده و یا مکاتبه خواهد بود.

ماده ۴. به منظور بررسی وضعیت مشمولین معرفی شده از سوی نهادهای حمایتی وزارت مکلف است امکان بهره برداری برخط از پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان خدمت دهک بندی) را به صورت رایگان در اختیار نهادهای حمایتی ذی ربط و سازمان قرار دهد.

ماده ۵. سازمان مکلف است در خصوص مشمولین واجد شرایط پس از بررسی مستندات و وجود شرایط مربوط ظرف پانزده روز کاری نسبت به صدور گواهی معافیت مشمولین از پرداخت حق بیمه سهم کارفرما اقدام نماید.

ماده ۶. نظارت بر حسن اجرای این آیین نامه بر عهده وزارت است.

حسین فتاحی گفت:

هیأت دولت به پیشنهاد وزارت کشور با همکاری وزارتخانه‌های تعاون کار و رفاه اجتماعی و امور اقتصادی و دارایی، کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی و تبصره (۴) الحاقی به بند (الف) ماده (۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی مصوب ۱۴۰۲ آئین نامه اجرایی تبصره مذکور را تصویب کرد.

وی ادامه داد: بر این اساس، مددجویان تحت حمایت کمیته امداد و سازمان بهزیستی و افرادی که به عنوان سرپرست خانوار تحت پوشش نهادهای حمایتی نبوده ولی مطابق اعلام وزارت در دهک (۱) درآمدی قرار می‌گیرند، باید درخواست صدور پروانه ساختمانی خود را جهت معافیت از پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایی به همراه مستندات مربوط به نهادهای حمایتی یا واحدهای اجرایی استانی و شهرستانی وزارت ارائه کنند و نهادهای حمایتی یا واحدهای اجرایی وزارت مکلف‌اند ظرف یک هفته از تاریخ وصول درخواست متقاضی و احراز شرایط استحقاق متقاضی برای برخورداری از معافیت یاد شده را به سازمان اعلام کنند.

فتاحی خاطرنشان کرد: استفاده از مزایای این آئین‌نامه توسط مشمولان صرفاً یک مرتبه برای یک واحد خواهد بود و نهادهای حمایتی و وزارتخانه مربوطه مکلف‌اند ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این آئین‌نامه، امکان تبادل اطلاعات برخط مشمولان ذی‌ربط را از طریق مرکز ملی تبادل اطلاعات فراهم کنند.

 

 

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط