• دوشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403021711934
  • خبرنگار : 71415

غسان ابوسته: در فرانسه با من مثل یک مجرم برخورد شد

غسان ابوسته: در فرانسه با من مثل یک مجرم برخورد شد

پزشک جراح فلسطینی-انگلیسی که به دلیل تصمیم اخیر آلمان اجازه ورود به فرانسه را پیدا نکرد، گفت با او همچون یک مجرم برخورد شده است.

به گزارش ایسنا، روز شنبه فرودگاه شارل دوگل پاریس به «غسان ابوسته» جراح و پزشک سرشناس انگلیسی-فلسطینی که با خدماتش در جنگ غزه به شهرت رسید و قرار بود در همان روز در سنای فرانسه سخنرانی کند، اجازه ورود به خاک این کشور را نداد. نشریه گاردین گزارش داد زمانی که ابوسته با یک پرواز صبحگاهی از لندن وارد فرودگاه شارل دو گل در شمال شهر پاریس شد از سوی مقامهای فرانسوی به او گفته شد آلمان برای ورود او به منطقه شینگن اروپا ممنوعیت اعمال کرده است.

ابوسته در ماه‌های نخست جنگ غزه نقش پررنگی در مداوای مجروحان داشت و بعد از خروج از غزه برای انتقال واقعیت بیمارستان‌ها و بخش پزشکی و اوضاع فاجعه بار انسانی غزه تلاش و درباره مواردی که در جریان فعالیت خود با آنها روبه‌رو شده است از جمله جراحت‌های بسیار سنگین به ویژه بین کودکان به دلیل سلاح‌های پیشرفته رژیم صهیونیستی صحبت کرد.

به نوشته روزنامه «گاردین» انگلیس، ابوسته گفت احساس می‌کند با او همچون یک مجرم برخورد شده است.

او اظهار کرد از قبل درباره این که مقام‌های آلمانی یک ممنوعیت یک ساله روادید شینگن را علیه او اعمال کرده‌اند با خبر نشده است. مقام‌های آلمان قبلا در ماه آوریل گذشته هم جلوی ورود او به شهر برلین را گرفته بودند.

ابوسته روز یکشنبه بیان داشت: «من پذیرش این جرم‌انگاری تمام عیار علیه خود را سخت می‌دانم.»

او گفت که مقام‌های آلمان قبلا به او صرفا گفته بودند که در ماه آوریل نخواهد توانست به خاک آلمان وارد شود.

ابوسته خاطرنشان کرد: «در فرودگاه شارل دوگل من را داخل یک قفس حمل مجرمین گذاشته و نگهبانان مسلح من را از مقابل چشم مردم در فرودگاه شارل دوگل عبور داده و تحویل کارکنان مستقر در هواپیما دادند تا من نتوانم هیچ سند و مدرکی را ارائه دهم.»

به نوشته گاردین ابوسته در آخر به جای آنکه به دعوت نمایندگان حزب سبز در پارلمان فرانسه به سخنرانی در کنفرانس برگزار شده در سنای این کشور درباره غزه بپردازد شاهد بود که دارایی‌هایش را از او گرفته و در یک سلول نگهداری مجرمین قرار دادند. او قبل از استرداد به بریتانیا با استفاده از تلفن همراه وکیلش توانست از محل بازداشتگاهش در کنفرانس مذکور از راه دور شرکت کند.

ابوسته که از سال ۲۰۰۹ در غزه فعالیت کرده و سابقه فعالیت در جنگ‌های یمن،‌عراق، سوریه و لبنان را نیز داشته، گفت: «برای من انجام این کار حیاتی بود تا آنها نتوانند ما را ساکت کنند.»

این پزشک فلسطینی-انگلیسی در ماه‌های اکتبر و نوامبر ۲۰۲۳ در اوایل حملات رژیم صهیونیستی به غزه که تا کنون بیش از ۳۴۰۰۰ فلسطینی را از ابتدای حملات تا کنون به شهادت رسانده در بیمارستان‌های الشفا و الاهلی در این باریکه مشغول به کار بود.

او در مدت ۴۳ روز حضورش در غزه شاهد گسترش کشتار در غزه و جنایاتی نظیر استفاده از مهمات فسفر سفید علیه مردم این باریکه بوده است.

او قبلا هم اسناد و مدارکی از جنایات صورت گرفته در غزه را تحویل پلیس انگلیس و دیوان بین‌المللی کیفری در شهر لاهه هلند داده بود. او گفته قصد دارد علیه ممنوعیت ورودش به اروپا شکایتی را در دادگاه‌های آلمان تنظیم کند و همچنین شکایت مشابه در دادگاه حقوق بشر اروپا را هم بررسی می‌کند.

اواخر فروردین بود که پلیس برلین برق سالن یک کنفرانس سه‌روزه با محوریت جنگ غزه و حمایت‌های تسلیحاتی آلمان را قطع کرد. ابوسته هم که قرار بود در این کنفرانس سخنرانی کند، اعلام کرد اجازه ورود به این کشور را پیدا نکرده و مأموران فرودگاه پس از ساعت‌ها بازجویی، او را از ورود به آلمان منع کرده‌اند.

این پزشک انگلیسی-فلسطینی در آن زمان در گفت‌وگو با یک رسانه عربی گفت: «از من دعوت شد تا در کنفرانسی در برلین درباره کارم در بیمارستان‌های غزه در جریان تجاوزات (رژیم صهیونیستی) صحبت کنم، اما دولت آلمان به‌زور از ورود من به این کشور جلوگیری کرد... این همدستی آلمان با کشتار جاری را نشان می‌دهد.»

وکیل ابوسته تاکید کرد، دولت آلمان ممنوع شدن صدور روادید شینگن برای موکلش را بدون هیچ گونه مشورتی با او و بدون اعلام اینکه این ممنوعیت بر مبنای چه اطلاعاتی صادر شده، اعمال کرده است.

طیب علی، وکیل این پزشک که مدیر مرکز بین‌المللی عدالت برای فلسطینی‌ها است، گفت: «برای ما واضح شده تلاش سازمان‌یافته‌ای برای بی‌اعتبار کردن شاهدان عضو کادر درمان به ویژه پروفسور غسان ابوسته و جلوگیری از اطلاع‌رسانی آنها درباره عواقب اقدام نظامی اسرائیل در غزه کار است.»

آلمان بعد از آمریکا به عنوان دومین صادر کننده بزرگ تسلیحات به رژیم صهیونیستی شناخته می‌شود و شکایتی در داخل این کشور از دولت برلین در ارتباط با فروش تسلیحات به این رژیم مطرح شده است.

دیوان بین‌المللی دادگستری هفته گذشته درخواست نیکاراگوئه برای صدور حکم علیه آلمان به منظور متوقف کردن فروش تسلیحات به رژیم صهیونیستی را رد کرد اما پرونده مطرح شده از سوی این کشور را کاملا منحل نکرد.

به نوشته گاردین ابوسته اظهار کرد: «آلمانی‌ها تنها به این دلیل من را در سطح اروپا ممنوع‌الورود کردند تا نگذارند من پایم به دادگاه لاهه برسد. این به من نشان می‌دهد دولت آلمان کاملا در جنگ همراه با نسل‌کشی در غزه همدست است.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha