مبلغ جریمه استفاده از کارگر افغانستانی چقدر است؟

بر اساس بخشنامه جدید اداره اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، میزان جریمه کارفرمایانی که از خدمات اتباع خارجی غیرمجاز و فاقد پروانه کار استفاده کنند، بابت هر روز اشتغال غیرمجاز مبلغ ۱۱ میلیون و ۹۴۳ هزار و ۶۴۰ ریال است.

مبلغ جریمه استفاده از کارگر افغانستانی چقدر است؟

 کارگران افغانی غالباً در صنایع ساختمانی، کشاورزی و خدمات در ایران کار می‌ کنند. این کارگران اغلب با شرایط زندگی ناسالم و دستمزد پایین مواجه هستند. استفاده از کارگران افغانی در ایران ممکن است به دلیل نیاز به نیروی کار ارزان تر یا برای تأمین نیروی کار در بخش‌های خاص اقتصادی باشد. این وضعیت ممکن است به دلیل وضعیت پناهجویان افغانی در ایران و همچنین وجود مرز مشترک بین دو کشور تقویت شده باشد.

 اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی بخشنامه‌ای میزان جدید جریمه کارفرمایانی که از خدمات اتباع خارجی غیرمجاز و فاقد پروانه کار استفاده می‌کنند را برای اجرا به ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان‌ها ابلاغ کرد.

بر اساس این بخشنامه به استناد بند (ج) ماده (۱۱) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و بر اساس مصوبه اخیر شورای عالی کار مبنی بر تعیین حداقل حقوق و دستمزد روزانه در سال ۱۴۰۳، میزان جریمه کارفرمایانی که از خدمات اتباع خارجی غیرمجاز و فاقد پروانه کار استفاده کنند، بابت هر روز اشتغال غیرمجاز مبلغ ۱۱ میلیون و ۹۴۳ هزار و ۶۴۰ ریال تعیین شده که در صورت تکرار تخلف، این میزان ۲ برابر خواهد شد.

 ماده ۱۱ قانون سه بند دارد که مربوط به حوزه کاری اتباع خارجی است. بر اساس بند «ب» این ماده قانونی، وزارت کار و امور اجتماعی موظف است درآمد حاصل از صدور و تمدید پروانه کار اتباع خارجی در ایران را براساس تعرفه‌ای که به تصویب هیأت وزیران می‌رسد، وصول و به حساب درآمد عمومی واریز کند.

کارکنان محلی و ماموران خدماتی اعزامی نمایندگی‌های سیاسی خارجی که در نمایندگی‌های مربوط اشتغال دارند، مشروط به رعایت عمل متقابل توسط کشور مذکور از پرداخت وجوه فوق مستثنی هستند.

در بند (ج) این ماده قانونی آمده است که به‌منظور جلوگیری از حضور نیروی کار غیرمجاز خارجی در بازار کار کشور، وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی مکلف است کارفرمایانی که اتباع خارجی فاقد پروانه را به کار می گیرند بابت هر روز اشتغال غیر مجاز هر کارگر خارجی معادل پنج برابر حداقل دستمزد روزانه جریمه کند و در صورت تکرار تخلف این جریمه ۲ برابر خواهد شد.

برپایه این گزارش، درآمد حاصله به درآمد عمومی (نزد خزانه داری کل) واریز خواهد شد. کارفرمایان مذکور در صورت اعتراض می‌توانند در محاکم صالحه طرح دعوی کنند. در صورت خودداری کارفرمایان از پرداخت جریمه مقرر در این بند، تعقیب کیفری براساس ماده (۱۸۱) قانون کار مصوب ۲۹ آبان ۱۳۶۹ مجمع تشخیص مصلحت نظام به عمل خواهد آمد.

 

 

 

منبع: ایرنا
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

  • بهرام

    درتمام مناطق تهران بیشتر مشاغل دست افغانستانی هاست که کارگران ایرانی با مشکل شغل و درآمد روبرو شدن .ما باید برای کار خانه و زندگی خود را ترک کنیم و به شهرهایی که اتباع کمتره بریم و کار کنیم

  • مرتضی

    این گزارش کاملا دروغه،چون در تمام کار خانه ها افغانی ها به تعداد ایرانیها وجود داره،اینو همه میدونن،فقط حرف فقط حرف فقط حرف

  • ناشناس

    من الان ۴ماه هست ک بیکارم و روبرو خونمون ۷نفر افغانی مشغول کار هستن

  • من

    اینا همش حرفه تو همه کارخونهای یزد افغانی‌ها سر کارند ایرانیها بیکار فقط موقع ضرورت استفاده می کنن

  • ناشناس

    کارگرافغانی بدبختی ایرانی

  • حسین

    چرا عمل نه میکنند که یک افقان در ایران کار می کند وخود ایرانی باید به رود به عراق این چه زندگی است فقط همش حرف است

سایر رسانه ها
    اخبار
    سایر رسانه ها